تاییدیه سازمان آتش نشانی چیست
فهرست مطالب
- 1 تاییدیه سازمان آتش نشانی چیست
- 2 کدام ساختمانها باید تاییدیه سازمان آتش نشانی دریافت کنند
- 3 مراحل اخذ تاییدیه سازمان آتش نشانی
- 4 مدارک لازم جهت اخذ تاییدیه آتش نشانی
- 5 مشاوره آتش نشانی و اخذ تاییدیه سازمان آتش نشانی
- 6 صدور تاییدیه آتشنشانی
- 7 دستورالعمل های سازمان آتش نشانی
- 8 تاییدیه ایمنی ساختمان های تهران از سازمان آتش نشانی گرفته شد
- 9 هزینه تاییدیه سازمان آتش نشانی
تاییدیه سازمان آتش نشانی یکی از تاییدیه های مهم و ضروری ساختمانی است که توسط سازمان آتش نشانی ارائه میشود. این تاییدیه برای تمامی ساختمان های مسکونی، اداری، صنعتی و حتی بیمارستانی اخذ میشود.
با توجه به اینکه سازمان آتش نشانی مسئولیت اطفاء حریق را بر عهده دارد، برای جلوگیری از وقوع حریق و عواقب جبران ناپذیر آن، صلاحیتهای لازم ساختمان را بررسی کرده و در صورت داشتن صلاحیتها و شرایط لازم، تاییدیه آتش نشانی برای ساختمان صادر میشود.
اخذ تاییدیه سازمان آتش نشانی به عنوان یکی از دغدغه های مهم و اصلی این روزهای مالکین و کارفرمایان پروژه های مسکونی، تجاری، اداری، صنعتی و بیمارستانی تبدیل شده است.
قوانین و مقررات جدید و در حال تغییر ارائه شده توسط سازمان آتش نشانی منجر به بروز مشکلات بسیاری برای مالکین و کارفرمایان شده است.
به همین دلیل استفاده از یک مشاور آتش نشانی دارای صلاحیت تایید شده از طرف سازمان آتش نشانی و اطلاعات به روز، موجب سرعت بخشیدن پیگیری امور و همچنین کاهش هزینه های ساخت و بهره برداری پروژه ها خواهد شد.
کدام ساختمانها باید تاییدیه سازمان آتش نشانی دریافت کنند
پیش از این، تنها ساختمان هایی که شرایط زیر را داشتند ملزم به اخذ تاییدیه سازمان آتش نشانی بودند:
- ساختمان های مسکونی بالای ۶ طبقه
- ساختمان های مسکونی کمتر از ۶ طبقه، داری 20 واحد و بیشتر
- ساختمان های غیر مسکونی بالای ۱ طبقه
اما در حال حاضر و طی سال های اخیر، تمامی ساختمان هایی که شروع به ساخت میکنند، باید تاییدیه سازمان آتش نشانی را دریافت کنند.
مراحل اخذ تاییدیه سازمان آتش نشانی
با توجه به کاربری و نوع پروژه برای اخذ تاییدیه سازمان آتش نشانی باید مراحل زیر را انجام دهید:
- انجام محاسبات لازم و طراحی سیستم اعلام و اطفاء حریق و سپس ارائه نقشههای مورد نیاز و تصحیح کردن شماتیک جانمایی
- باید طراحی سیستم هایی همچون تهویه پارکینگها، فشار مثبت راه پله ها، شبکه برق اضطراری، پمپاژ و مخازن و… را طراحی کرد.
- انتخاب نوع و طراحی تابلوهای هشدار، خاموش کنندههای دستی متناوب و…
مدارک لازم جهت اخذ تاییدیه آتش نشانی
- اصل و تصویر سند مالکیت ساختمان
- اصل و تصویر کارت ملی مالک ساختمان و یا کارفرما
- فیش پرداختی عوارض مربوطه
- نقشههای فاز 1 ساختمان
- تنظیم قرار مشاوره و اجرای آن با شرکت های مجری ایمنی
مشاوره آتش نشانی و اخذ تاییدیه سازمان آتش نشانی
برای اجرای اصولی و صحیح دستورالعمل های آتش نشانی و در نهایت اخذ تاییدیه سازمان آتش نشانی نیاز به یکی از مرسوم ترین خدمات در شرکت های آتشنشانی یعنی انجام مشاوره آتش نشانی داریم.
این مشاوره، همه منظوره و طبق آخرین ضوابط آتش نشانی است و شامل ارائه پیشنهاد محصولات آتش نشانی بر اساس لیست قیمت مصوب و همچنین بر اساس وندورلیست سازمان آتش نشانی است. مشاور آتش نشانی ساختمان شغل پر اهمیت و دقیقی است و نقش به سزایی در ارتقاء سطح ایمنی ساختمان ها و در نهایت ایمنی شهری ایفا میکند.
صدور تاییدیه آتشنشانی
صدور تاییدیه سازمان آتش نشانی، منوط به رعایت قوانین و مقررات ایمنی در زمان ساخت بنا است که این ضوابط و مقررات باید براساس دستورالعمل های سازمان آتش نشانی باشد.
جهت دریافت این دستورالعمل ها کارفرما باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک در شهر خود مراجعه کند، و به منظور آگاهی از روند و چگونگی اجرای آنها با شرکت های خدمات
آتش نشانی مشاوره لازم را داشته باشد تا از این طریق دقیق و اصولی مقررات و دستورالعمل های ایمنی آتش نشانی را اجرا کنند.
تاییدیه آتش نشانی از جانب مشاور مورد تایید سازمان آتش نشانی صادر و ارائه خواهد شد.
دستورالعمل های سازمان آتش نشانی
در سال های قبل، ساختمان های در حال ساخت، ملزم به اجرای سیستم های آتش نشانی نبودند اما با وقوع حوادث مختلفی نظیر آتشسوزی و سقوط از نرده آپارتمان و …. که ناشی از عدم رعایت ضوابط کنترلی برای پیشگیری از وقوع حادثه بودند؛ سازمان آتش نشانی شروع به نظارت جدی و سر سختانه، بر روند اخذ تاییدیه و تجهیز ساختمانها به سیستمهای اعلام و اطفا حریق کرد.
سازمان آتش نشانی با تصویب ضوابط ایمنی توانست قوانین و مقرراتی را برای ساخت و احداث پروژه ها در قالب دستورالعمل های آتش نشانی به مالکین ابلاغ نماید.
تاییدیه ایمنی ساختمان های تهران از سازمان آتش نشانی گرفته شد
بر اساس دستوری که در تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ توسط زاکانی، شهردار تهران صادر شد؛ از این به بعد تاییدیه ایمنی و نقشههای معماری ساختمانهای مسکونی تا ۱۱ طبقه و ساختمانهای تجاری و اداری تا ۷ طبقه، طبق مبحث سوم قوانین ملی ساختمان با مسئولیت طراحان و کنترل دفاتر خدمات الکترونیک شهر انجام میشود.
هزینه تاییدیه سازمان آتش نشانی
در رابطه با این موضوع نمیتوان یک قیمت ثابت تعیین کرد؛ زیرا هزینه آن با توجه به کاربری و نوع ساختمان کاملا متفاوت خواهد بود. در صورت دریافت مشاوره و یا اطلاع از هزینه های این تاییدیه میتوانید با مشاوران و کارشناسان مربوطه، تماس حاصل فرمایید.
بدون دیدگاه